מתן יהב – עוצמה פנימית

flower
מתן יהב עוצמה פנימית

9 דרכים להתמודד עם דיכאון בגישה טבעית

במאמר זה אשתף 10 דרכים פרקטיות ופשוטות שיוכלו לעזור לך להתמודד ולהשתחרר מהדיכאון. בנוסף אשתף את הלמה ואנסה להביא כמה שיותר מחקרים מדעיים בנושא.
במאמר זה אשתף 10 דרכים פרקטיות ופשוטות שיוכלו לעזור לך להתמודד ולהשתחרר מהדיכאון. בנוסף אשתף את הלמה ואנסה להביא כמה שיותר מחקרים מדעיים בנושא.
תוכן העיניינים
תוכן העיניינים

דיכאון יכול לתקוף אותנו ברגע אחד ופתאום כל הכוחות שלנו נשאבים מאתנו, אין לנו כוח ואנרגיה לחיות. הדרך להשתחרר מדיכאון היא לא תמיד פשוטה, במיוחד בגלל חוסר היכולת שלנו לראות את האור בקצה המנהרה.

אך אם נוכל להתחיל מפעולה אחת קטנה שתחזיר לנו את הבהירות המחשבתית ותשחזר לנו קצת מהאנרגיה אז אולי נוכל להתחיל לראות את האור בקצה המנהרה ולהשתחרר מהדיכאון.

מהן הדרכים הטובות ביותר להשתחרר מדיכאון ולמה הן בכלל עובדות? במאמר זה אנסה להסביר לעומק.

1. הקף את עצמך בחברה של אנשים חכמים וטובים

גאוטמה בודהה על חברות

יום אחד בזמן ששהה הבודהה בעיירה בשם נאגרקה ["העיר הקטנה"]. ניגש אליו אננדה עוזרו האישי ואמר לו:

"בודהה, לחיות בחברת אנשים טובים וחכמים זה מספק חצי מהחיים אשר מובילים לשחרור מסבל, אשר מובילים לאושר עמוק ורוחניות אמתית."

הבודהה ענה לו:

"לא כך, אננדה! לא כך, אננדה! זהו כל החיים הקדושים, אננדה, כלומר, ידידות טובה, חברות טובה, להיות בחברת החכמים. כשלנזיר יש חבר טוב, בן לוויה טוב, חבר חכם עם לב טוב, יש לצפות שהוא יפתח ויטפח את הדרך הנכונה לחיות בעולם הזה.

הרבה מאתנו שוכחים בדרך כמה זה חשוב להקיף את עצמינו באנשים הנכונים לנו, כמה זה חשוב לחיות בחברת האנשים החכמים. הדיכאון שאנחנו חווים ביום יום מתחזק ולפעמים אף מתפרץ בגלל האנרגיה שאנחנו שוהים בה.

אנחנו שוהים סביב אנשים ריקים, ללא שאיפות, ללא תובנה, ללא ראיה עמוקה לגבי החיים. אנשים אלה ממלאים אותנו באנרגיה שלילית, פסימית וכבדה. האנרגיה הזאת מובילה אותנו לתחושת דיכאון וריקנות עמוקה.

המון פעמים אנחנו נשים את המאמצים שלנו בחיפוש אחר הדרך לחיות את החיים הטובים, אך בדרך נשמע עצות מאנשים ללא עומק, ללא תובנה וללא חכמת חיים.

בשביל להפוך את החיים למשמעותיים ועמוקים, אנחנו נהיה חייבים ללמוד איך להגיע לחברת החכמים, איך לשמוע מילים חזקות וממלאות, איך להיות בחברה של אנשים עם אנרגיה חיובית, בריאה ושפויה.

סנקה – פילוסוף סטואי על בחירת חברים

"אם אתה מחשיב אדם כלשהו כחבר אך אתה לא סומך עליו כמו שאתה סומך על עצמך, אתה טועה בגדול ואינך מבין מספיק מה פירושה חברות אמתית… אך כאשר חברות כבר נבנתה, עליך לסמוך;

לפני שתיווצר החברות, עליך לשפוט… תהה במשך זמן רב אם אתה מודה על ההזדמנות להיות חבר של אדם מסוים; אך כשהחלטת לקבל בו, קבל אותו בברכה בכל לבך ונשמתך. דבר אתו באומץ כמו שאתה מדבר עם עצמך… תראה בו חבר נאמן ותהיה נאמן אתו."

אני זוכר זמנים שהקפתי את עצמי באנשים רדודים, אם אלו היו בני משפחה, חברים או קולגות ולא משנה כמה קשה עבדתי להשתחרר מהדיכאון, הם הצליחו להחזיר אותי עמוק לתוכו עם האנרגיה, המחשבות והעצות חסרות השימוש שלהם.

ככל שתוכל מהר יותר למצוא קבוצה של אנשים חכמים, שרוצים לטובתך ולטובת העולם, כך תוכל להשתחרר מהדיכאון יותר מהר. האנרגיה שלך זה הדבר היחיד שיש לך, וכל עוד אתה מבזבז אותה על אנשים חלשים רוחנית, הם יגנבו לך את כל האנרגיה וישאירו אותך ריק ומדוכא.

בשביל למצוא קבוצות של אנשים חכמים, אתה תוכל ללכת לגוגל בחיפוש אחר קבוצות פילוסופיה, יוגה, מדיטציה, ספורט, פסיכולוגיה, קבוצות תמיכה ועוד. זו תהיה התחלה מעולה בדרך לשחרור מדיכאון.

כל חכמי העבר הבינו שהמסע לאושר, המסע למלאות הפנימית הוא מסע לא קל, וצריך לארגן את האדמה הפורייה ביותר בשביל שהאדם יוכל להשתחרר מהדיכאון שמחזיק בו. האדמה הזאת היא חברות עמוקה וטובה, כזאת שממלאת אותנו באנרגיה ובחיוביות. לא שאחת שמרוקנת אותנו מאנרגיה וחיוביות.

חברות אמתית אינה דרך למלא את הריקנות הפנימית שלנו, היא דרך ללמוד, היא דרך לגדול, לא לברוח מעצמינו. כל עוד נרדוף אחרי חברים רדודים, רק בשביל למלא את תחושת הריקנות, הבדידות והדיכאון אנחנו נרגיש יותר ויותר ריקים בחסרונם.

קרישנמוקרטי – פילוסוף הודי

למה אתה רוצה חבר? האם זה בגלל שאתה בודד? האם זה בגלל שאתה תלוי בו? האם זה בשביל לחיות עם שותף לחיים? האם זה מתוך חוסר הספיקות שלך, אתה נהיה תלוי באחר כדי למלא את הריקות שלך, ולכן אתה משתמש באחר, מנצל את האחר כדי לכסות את חוסר הספיקות שלך ואת הריקנות המוחלטת שלך, ואתה מחליט לקרוא לאותו אדם חבר?

רובנו בודדים, וככל שאנו מתבגרים, אנחנו מרגישים בודדים יותר. אנחנו מגלים את הריקנות שלנו, מה זה אומר להיות בודדים, שאין לנו חבר בכלל כי ניהלנו חיים שטחיים והיינו תלויים באחרים, ניצלנו אחרים, השקענו את מחשבותינו, ורגשותינו באחר.

כשהם נעלמים או מתים אנחנו מרגישים כל כך בודדים וריקים. מתוך הריקנות הזו, עולים רחמים עצמיים, ואז אנחנו שוב מתחילים את משחק החיפושים אחר מישהו שימלא את הבדידות שלנו. האם אנחנו יכול לראות את כל זה וללמוד מזה? למד מה זה אומר להיות בודד ולא לברוח מזה; תסתכל על זה, תחיה עם זה, תראה מה משתמע, כך שמבחינה פסיכולוגית אתה לא תלוי באף אחד. רק אז תדע מה זה אומר לאהוב אחרים ואת עצמי.

אז איך אני יודע מהי חברות אמתית?

חברות אמתית הופכת אותי לחסר תלות, הופכת גם את הזמן ביחד וגם את הזמן שאני לבד לנעים ואיכותי, אינה מפתחת שום היקשרות, ואינה גורמת לי לתלות תקוות באחרים, שיצילו אותי מהדיכאון שלי.

2. לקיחת אחריות

אושו – לקיחת אחריות

"הטל ספק – הטלת ספק אינה חטא, הוא סימן שהאינטליגנציה שלך פועלת. אינך אחראי לאף אומה, לאף כנסייה, לאף אלוהים. אתה אחראי רק לדבר אחד, וזה ידע עצמי. והנס הוא שאם תוכל למלא את האחריות הזו, תוכל למלא עוד הרבה אחריות אחרות ללא כל מאמץ.

ברגע שאתה מגיע להוויה שלך, מתרחשת מהפכה בחזון שלך. כל ההשקפה שלך על החיים עוברת שינוי קיצוני. אתה מתחיל להרגיש אחריות חדשה – לא בתור משהו שצריך לעשות, לא כחובה שיש למלא, אלא בתור השמחה לעשות."

עד כה למדנו שאחריות זו דרך לספק את הצרכים של האחר, דרך למלא את החזון של החברה, ההורים, החברים והתרבות הקיימת. אך האם אי פעם לקחנו על עצמינו את האחריות להיות מי שאנחנו באמת? לגלות מהי הדרך הנכונה ביותר בשבילנו לחיות?

אין ספק שדיכאון הוא תוצאה ישירה של חוסר הבנה עצמית וחוסר הבנה עצמית היא תוצאה של לקיחת אחריות שגויה. כשאני אומר שגויה אני מתכוון לכך שעד כה לקחנו אחריות בחיינו על כל מיני דברים שלא באמת אכפת לנו מהם, האחריות שלנו הגיעה ממקור של פחד ולא ממקור של כנות והבנה עצמית.

הדיכאון שאנחנו חווים הוא תוצאה ישירה של הפחד שלנו לאכזב את העולם, את ההורים, את החברים, את התרבות, אנחנו רוצים לספק את כולם, אנחנו רוצים לקבל מחמאות ולברוח מעלבונות, אנחנו רוצים שיקבלו אותנו ובשביל שיקבלו אותנו אנחנו מוכנים לאבד את מי שאנחנו.

איבוד העצמי מוביל לדיכאון, ורובינו לא אמיצים מספיק בשביל להיות מי שאנחנו באמת, גם אם זה אומר על חשבון סיפוק האחרים. אנחנו מפחדים שיסתכלו עלינו בעין מוזרה שלא יראו בנו ראויים לאהבה וחברות.

אנחנו מפחדים שאם ניקח אחריות על עצמינו, ונהפוך להיות מי שאנחנו רוצים להיות באמת נשאר לבד, לכן כל החיים שלנו הופכים לדיכאון. אנחנו מדכאים את מי שאנחנו באמת, אנחנו מדכאים את הרגשות והרצונות האמתיים שלנו.

סנקה – לחיות עם אחריות עצמית

"אם אתה חי בהרמוניה עם הטבע לעולם לא תהיה עני; אם אתה חי לפי מה שאחרים חושבים, לעולם לא תהיה עשיר." (עושר ועוני פנימיים)

הגיע הזמן לקח אחריות, להבין מי אנחנו באמת ולהתחיל לחיות את החיים בשבילנו ולא בשביל אחרים. זו האחריות שלנו, לזה אני קורא אחריות אמתית וזה מה שישחרר אותנו אחת ולתמיד מהדיכאון שלנו.

3. להשתחרר מהתמכרויות מזיקות

אפיקטטוס – על תענוג, כאב והתמכרות

אם אתה מאופנת על יד הדמיון של תענוג מובטח בעתיד, השאר ערני, שמור על עצמך ואל תמהר לעשות זאת; נסה לעכב את התענוג המובטח. בזמן השהיה נסה לחשוב על שתי נקודות הזמן: זו שבה אתה נהנה מהתענוג, וזו שבה אתה חש חרטה ואתה מרגיש רע עם עצמך לאחר שנהנית ממנה;

ותעלה במחשבותיך, בניגוד לשני אלה, איך תרגיש טוב עם עצמך אם תוותר על התענוג המובטח. ואם בחרת לבסוף ליהנות מהתענוג פעם בעונה, אז שים לב שהכוח המפתה, הנעים והמושך של התענוג לא מכניע אותך ולא מפיל אותך שוב; קבע בניגוד לזה כמה טוב יותר להיות מודע לכך שהשגת ניצחון כה גדול.

רובנו מבינים את ההשלכות של ההתמכרויות שלנו, אך רובנו גם לא מצליחים להשתחרר מההתמכרויות שלנו, או אף מאמינים שההתמכרויות שלנו אפילו טובות לנו.

הבנה של הטבע התמכרותי תגרום לנו להבין את הקשר הישיר בין התמכרות לדיכאון. בדיכאון יש תחושה פנימית ריקה, כואבת, עייפה, מעורפלת ועצובה. תענוג וכאב הם שני הצדדים של אותו המטבע, מה שעולה הולך לרדת, מה שמוביל לשחרור של כימיקלים נעימים גורם לנפילה של כימיקלים נעימים.

תענוג אינו מוביל אף פעם לשמחה, תענוג תמיד מוביל לריקנות, שנאה עצמית, עייפות, חולשה רוחנית, חוסר במוטיבציה ועוד. בשביל להתחיל להשתחרר מהדיכאון, נהיה חייבים להסתכל בכנות על הפעולות היום יומיות שלנו ולהבין את ההשלכות של כל פעולה ופעולה.

אנחנו נהיה חייבים להתחיל לקבל את התענוגות אשר מפילות אותנו בחזרה לדיכאון, להבין מהו העקב אכילס שלנו. זה משתנה מאדם לאדם, בדור שלנו יש מגוון רחב של התמכרויות אשר תומכות ומחזקות את הריקנות והדיכאון.

התמכרות למין ולפורנו, סמים, גיימינג, קפה, אלכוהול, מסכים, ספורט, רשתות חברתיות ועוד. ברגע שנדע לשים את האצבע על ההשפעה העוצמתית ביותר עלינו, נוכל להשתחרר מהכאב הפנימי ולחיות ללא דיכאון עמוק. נהפוך מעבדים למאסטרים של החיים שלנו.

4. תזונה נכונה

גאוטמה בודהה על אכילה נכונה

"הפתיין שולט באדם העצלן וחסר ההחלטיות השוכן בצד המושך של הדברים, חסר שליטה בחושיו, וחסר מעצורים במזונו, אדם זה הוא כמו עץ רקוב הרוח מעיפה אותו בקלות.

אך הפתיין אינו יכול לשלוט באדם ששוכן בצד השני, שולט בעצמו ובחושיו, מתון באכילה, נחוש ומלא אמונה, אדם זה הוא כמו הר מוצק, שום רוח לא יכולה להזיזו."

תזונה נכונה הוא צעד מאוד חשוב בדרך לשחרור מדיכאון. תזונה נכונה מהווה בסיס לכל שאר הפעולות שלנו בחיי יום יום והתוצאות של פעולות חיי היום יום מובילות למי שאנחנו ואיך שאנחנו מרגישים.

מי שרוצה לתפוס שליטה על חייו יהיה קודם כל צריך לתפוס שליטה על דרכי האכילה שלו. האדם שאוכל ללא מודעות, על פי תחושות ואימפולסיביות, תמיד יהיה ניתן לשליטה, תמיד יהיה חלש מול החיים, תמיד יתקשה למלא את האחריות שלו בעולם הזה, כל עוד הוא עבד לאכילה רגשית הוא יישאר חלש.

חולשה ודיכאון הם לא שונים, האדם החלש בסופו של דבר יצטרך גם להיות מדוכא, כי החולשה שלו היא הרצון לדכא את תחושות החיים, לחיות בערפל, לחיות בחשכה.

האדם שאוכל קצת מידי הוא חלש פיזית, אין לו אנרגיה והוא לא יכול לחשוב כי אין לו אנרגיה לחשיבה עמוקה ורצינית. האדם שאוכל יותר מידי הוא מעורפל, עצלן, עייף, כבד ונתון לעוד מגוון של התמכרויות.

בשני המקרים חוסר איזון באכילה, מוביל לירידה בחדות של המחשבות והבהירות של המוח. כל עוד אין לנו בהירות מחשבתית, כל עוד אנחנו לא מנצלים את המוח שלנו כמו שצריך, אנחנו נשארים עבדים לחיים, והרוח תעיף אותנו לאן שהיא רק תרצה.

דיכאון הוא חלק בלתי נפרד מחוסר היכולת שלנו לחשוב בבהירות, להבין את החיים ולהבין את עצמינו. אכילה נכונה ובריאה תעזור לנו ליצור בסיס בריא לבהירות מחשבתית, והמוח שלנו יצליח למצוא פתרונות לבעיות החיים בקלות יתרה.

5. הבנה עצמית

ג'ואנג דזה – מי אני?

פעם, חלמתי שאני פרפר, מרפרף לכאן ולכאן, לכל דבר ועניין הייתי בטוח שאני פרפר. הייתי מודע רק לאושר שלי כפרפר, בלי לדעת שאני עצמי. עד מהרה התעוררתי, והנה שוב אני. עכשיו אני לא יודע אם הייתי אז גבר שחולם שאני פרפר, או שעכשיו אני פרפר, חולם שהוא גבר.

מי אני? זו השאלה החשובה ביותר בחיים, נדמה שאף אחד לא רוצה לשאול אותה, אפילו הרעיון שאני לא יודע מי אני מפחיד את רוב בני האדם. הדיכאון היום יומי מונע מאתנו מלהסתכל על החיים ולהבין את עצמינו.

לפעמים אנחנו חולמים שאנחנו פרפר, לפעמים אנחנו חולמים שאנחנו גבר, אישה, מנהל, עובד, טוב, לא טוב, יפה, לא יפה ועוד. אך אנחנו תמיד חולמים שאנחנו מישהו, אנחנו אף פעם לא מסתכלים ישירות בשביל לראות מי אנחנו.

החלומות בהקיץ שלנו הופכים לדיכאון שלנו, הן הופכות למגבלות והפחדים שלנו. החלומות האלה מדכאים את האני האמתי שאנחנו. המרחק בין מי שאני באמת לבין החיים שלי נמצא בחלומות שאני חולם לגבי עצמי, לגבי העתיד ולגבי העבר.

הרצון שלי להיות מישהו, להיות משהו בעולם הזה, להוכיח את מקומי, להגדיר את עצמי כטוב, ראוי, שווה ומגניב מגביל את תנועת האנרגיה בגוף ומדכא את כל מה שאני רוצה באמת להיות.

כל עוד אנחנו חולמים, כל עוד אנחנו מפנטזים, כל עוד אנחנו מחפשים את מי שאנחנו במחשבות ובדמיונות, אנחנו לא נמצא את עצמינו, כי מי שאנחנו באמת נמצא מתחת לכל זה, אנחנו רק צריכים ללמוד להקשיב לקול הקטן שנמצא מאחורי כל המחשבות והדמיונות. לתת לו להוביל אותנו בחזרה לעצמינו.

האדם המדוכא לרוב חיי בדמיונו האישי, מנותק מהמציאות האמתית, מנותק לגמרי ממי שהוא באמת. הדיכאון שלו מתחזק את הדמיונות והמחשבות הרעות. קשה לו מאוד לצפות בעצמו, ולכן החשיבות הגבוהה של בהירות מחשבתית וחדות של המוח.

הבהירות המחשבתית תביא להבנה העצמית, נוכל לראות שמי שאנחנו חושבים שאנחנו זה רק דמיון, המצאה, פנטזיה, ואולי עדיף שכך. כי רובנו רואים את עצמינו בעין שלילית כשאנחנו חווים דיכאון.

כל התמונה של עצמי, כל ההגדרה הזאת היא דמיון, ועל ידי לקיחת צעדים לכיוון בהירות מחשבתית, ענני הדמיון מתחילים לפוג והתמונה העצמית שלנו נעלמת, בהיעלמותה אנחנו רואים את עצמנו לראשונה, ולראות את עצמינו זו החוויה הכי יפה ומשחררת שיש, היא זאת שתביא לסוף של הדיכאון.

6. ספורט

גאוטמה בודהה על ספורט

נזירים, אלה חמשת היתרונות של הליכה וספורט.

אחד מתאים להליכות ארוכות; הנשימה מתאזנת; האדם חולה פחות; מה שאוכלים, שותים, לועסים, טועמים, עובר עיכול תקין; השלווה המושגת בהליכה נשארת לאורך זמן.

כמו שאתם רואים ספורט אינו חייב להיות ריצה של 10 קילומטר והרמת משקולות בחדר כושר. פשוט ללכת במהלך היום יעזור לגוף להיות קליל, למחשבות להיות יותר בהירות וישחרר טיפה כימיקלים נעימים במוח.

הליכות הן אפשרות מעולה להתחיל ללמוד איך להיות במדיטציה, הזדמנות מעולה לסדר את המחשבות ולקבל קצת פרופורציה לגבי החיים. כשאנחנו בדיכאון אחד הדברים שקשה לנו לעשות זה לצאת מהמיטה ולזוז.

לפעמים אנחנו מרימים סטנדרט גבוהה מידי להגדרה ספורט, אך הליכה פשוטה וקצרה יכולה להוציא אותנו מבור עמוק של דיכאון ולהחזיר לנו את השליטה לידיים.

הגוף מרגיש יותר טוב לאחר הליכה ואנחנו יכולים להשתמש במומנטום בשביל ליצור עוד ועוד פעולות חיוביות אשר ינקו את אפלת הדיכאון מחיינו.

7. מדיטציה

זן מאסטר דוגן

"לא משנה לאיזה מצב נפשי גרוע תכנס, אם תישאר חזק ותחזיק מעמד, בסופו של דבר העננים הצפים חייבים להיעלם והרוח החזקה תיפסק גם היא."

מדיטציה מלמדת אותנו דבר מאוד חשוב מאוד בכל הנוגע לבריאות נפשית. שכל עוד נלמד איך להסתכל ולצפות בדיכאון, הדיכאון יוכל לעבור. אך כל עוד נפחד ונדחה את הדיכאון, הוא יישאר.

ענניי הדיכאון נמצאים שם, הם כמו מורים, הם מלמדים אותנו סבלנות, הם מלמדים אותנו צפייה, הם מלמדים אותנו אהבה עצמית. כל עוד אנחנו מנסים לברוח מהעננים, כל עוד אנחנו מפחדים מהעננים, הם נשארים, המסר לא עבר אלינו, לא למדנו את מה שהיינו צריכים ללמוד.

במדיטציה אנחנו לומדים פשוט לצפות ולהיות עם מה שקורה בתוכנו, אם זה טוב, רע, עצוב או שמח. ככל שאנחנו מתמידים במדיטציה אנחנו מתחילים לראות שגם הדיכאון הכי עמוק הוא זמני, ובגלל שלא נלחמנו בדיכאון הוא סיים את דרכו, בגלל שלא דחינו אותו למדנו ממנו.

מדיטציה ולמידה עצמית הולכים יד ביד, מי שרוצה להשתחרר מהדיכאון יצטרך ללמוד איך לצפות בעצמו, איך להיות עם עצמו ואיך להתייחס לעצמו. כל זה הוא חלק מהתהליך שנקרא הבנה עצמית, שמוביל בסופו לשחרור מכל כאב פנימי.

למאמר המלא בנושא מדיטציה: איך עושים מדיטציה? מדיטציה זה הדבר הכי טבעי ופשוט!

8. שינה עמוקה וטובה

מתיו ווקר: למה אנחנו ישנים: לשחרר את הכוח של השינה והחלומות

"הגשר הטוב ביותר בין ייאוש לתקווה הוא שנת לילה טובה."

אחד הדברים שקשים להשגה במיוחד בכל מה שקשור לדיכאון, היא שינה עמוקה ואיכותית. בדיכאון אנחנו הרבה פעמים בוחרים את הבחירות שלא תורמות לנו לשינה איכותית ואנחנו מרגישים במהלך היום עייפים ותשושים מנטאלית ופיזית.

בספרו המעמיק על שינה וההשפעות שלה על חיי היום יום שלנו רשם מתיו ווקר כמה דברים חשובים:

  1. שינה איכותית מספקת חשובה אפילו יותר לבריאות הפיזית והנפשית שלנו מאשר תזונה ופעילות גופנית.
  2. בהשוואה לבעלי חיים אחרים, בני אדם חווים כמות גדולה באופן לא פרופורציונלי של שנת REM (חלומות) שמכווננת בעדינות את המעגלים הרגשיים שלנו ומזינה את היצירתיות.
  3. שינה איכותית הופכת קשה יותר ככל שאנו מתבגרים, אך היא עדיין חשובה לא פחות.
  4. שינה מועילה ללמידה. היא מפנה מקום לזיכרונות חדשים ועוזרת לנו לזכור מידע חדש.
  5. אי אפשר "להשלים" חוב של שינה אבודה.

בשלבים הקודמים דיברנו על החשיבות של בהירות מחשבתית ושינה תורמת בצורה משמעותית לאיכות החיים שלנו. לבהירות המחשבתית וליכולת ללמוד צורות חשיבה חדשות שיעזרו לנו להשתחרר מהדיכאון.

9. תרפיה

אירווין ד' יאלום, מתנת התרפיה

"לפעמים אני מזכיר למטופלים שבמוקדם או במאוחר הם יצטרכו לוותר על המטרה של עבר טוב יותר".

אחת השיטות הידועות והטובות ביותר לשחרור הדיכאון הוא על ידי טיפול בדיכאון. התרפיה נותנת לנו הזדמנות להיפתח לדמות לא שיפוטית ולהתחיל את תהליך ההבנה העצמית ביחד.

המטפל יכול לעזור, להדריך ולהקשיב למטופל. הוא ישמש כמראה ויאתגר אותו למען מציאת דרך החיים אשר מובילה לאושר, שמחה, ביטחון והגשמה עצמית. לפעמים המטופל מגיע לאחר ניסיונות חוזרים להגיע לתוצאות, אך משהו לא עובד והוא יודע שזה הזמן לפנות למטפל שמתמחה בדיכאון.

המערכת יחסים שנוצרת בין המטפל למטופל הופכת לכל כך עמוקה עם הזמן, שהמטופל מתחיל להשתחרר מטראומות העבר ולסמוך לא רק על המטפל אלא גם על שאר בני האדם.

כמובן שהמטפל לא לוקח את האחריות על השינוי, הוא יודע שמירב האחריות יושבת על המטופל, אך על ידי הכוונה, הקשבה, תרגול חוזר ושאלות חכמות, ביחד הם בונים הבנה עמוקה והמטופל יכול להשתחרר מחוויית הדיכאון העמוק שהוא נמצא בה.

האינטימיות שנבנית בין המטפל למטופל מובילה לפריצות דרך תודעתיות שלפעמים מאוד קשה להגיע אליהן לבד, במיוחד כשהאדם לא חווה אינטימיות אמתית, הקשבה אמתית בעבר.

דיכאון

לסיכום

יש המון דרכים להתחיל את הדרך ליציאה מדיכאון, הצעדים הראשונים הם לא פשוטים, אך הסוף שווה את כל המאמץ והעבודה שההתחלה דורשת. יש בנו את כל מה שצריך בשביל לצאת מהדיכאון ולחיות חיים של הגשמה עצמית ואושר עמוק.

קחו על עצמכם לנסות ולהרים את עצמכם על ידי פעולות חיוביות, קחו את החיים שלכם בידיים שלכם ואתם תראו שהחיים האלה הם יפים, הם לא הדבר המכוער שאנחנו רואים כרגע, הם באמת יפים כשאנחנו חיים באושר, שמחה והגשמה.

אם יש שאלות או שאתם סתם רוצים לדבר, מוזמנים לפנות אליי. מתן: 0504666290.

מאמרים נוספים על דיכאון:

המרדף אחרי שמחה הוא הסיבה לסבל – איך להיות שמח?

מהי הדרך לשמחה? האם אנחנו מבזבזים את הזמן במרדף אחרי שמחה? למה אנחנו חווים יותר כאב משמחה בחיינו?

דיכאון זה לא מחלה – טיפול עצמי בדיכאון

הפסיכולוגיה המודרנית הפכה את הדיכאון למחלה נפשית, אך האם זה נכון? האם דיכאון זו מחלה גנטית או

איך להתמודד עם בדידות? האם יש סוף?

איך להתמודד עם תחושת הבדידות הרגשית? למה אנחנו חווים בדידות? האם אפשר להיות לבד ללא תחושת

איך להשתחרר מהריקנות הפנימית?

למה אני חווה תחושת ריקנות? איך להתמודד עם תחושת ריקנות? תחושת ריקנות בבטן היא כמו חור שחור שאוכל אותנו

איך לצאת מדיכאון ולהתחיל חיים חדשים?

האם זה אפשרי ללמוד להשתחרר מדיכאון אחת ולתמיד? מהחוויה שלי זה
טיפול הוליסטי לשחרור מדיכאון

אני שמח שהמאמר עזר לך. אם את/ה רוצה עזרה אמתית שתחסוך לך המון זמן וכאב ותיתן לך את הכלים להשתחרר מהדיכאון אחת ולתמיד,

את/ה מוזמן/ת להגיע לטיפול בקליניקה בתל אביב או לפגישה בזום. אנחנו ביחד נלך צעד אחר צעד לשחרור מהמחשבות הטורדניות ונצא לדרך חדשה.

על ידי שיטת טיפול הוליסטית הנקראת "טרילותרפיה" אשר עזרה לעשרות אלפי אנשים ברחבי העולם יהיה ניתן להשתחרר מהדיכאון מהשורש.

מוזמנים לשתף את המאמר אם אהבתם או התחברתם.
פייסבוק
וואטסאפ
אשמח לשמוע מה אתם חושבים על המאמר בתגובות.